Opskrift på hjemmelavet elektrolyt drink

Sport drik

Hvad er elektrolytter?

Elektrolytter er de næringssalte man mister når man sveder. Hvis ikke man får fyldt kroppen med elektrolytter mens man træner, vil kroppen miste energi og du vil ikke kunne præstere optimalt.

Under cykelture og sport generelt har væskebalancen en stor betydning for hvordan du præsterer. Det er derfor vigtigt at indtage nok væske mens du cykler, for ikke at dehydrere kroppen. Den bedste måde at holde sin væske i balance er ved at indtage elektrolytter eller sportsdrikke undervejs.

Som et eksempel kan et tab på blot 3% af din kropsvægt i dehydrering, vil betyde en pulsstigning på mellem 15 og 20 slag pr. minut hvilket vil forringe din præsentationsevne, som især ses i udholdenhedsidrætter som f.eks. cykling.

Hjemmelavet elektrolyt drink

Der findes rigtigt mange forskellige tabletter man kan indtage for at få de nødvendige elektrolytter under træning, men man kan faktisk helt simpelt lave sin egen, og samtidig spare en hel masse penge. Man vil samtidig kunne tilpasse den til ens eget behov og smag.

Her ses 2 simple opskrifter til en sports drik

Den første opskrift ses her:

  • 250 ml vand
  • 250 ml kokos vand
  • 2 spiseske kokossukker eller hvid sukker
  • ¼ teske salt

Tilpas og juster evt. mængden af vand så den passer med den størrelse drikkedunk du bruger.

Den anden opskrift

  • 350 ml vand
  • 150 ml ananas eller appelsinjuice
  • 2 spiseske kokossukker eller hvid sukker
  • 1 spiseske honning
  • ¼ teske salt

Tilpas og juster evt. mængden af vand så den passer med den størrelse drikkedunk du bruger.

Alle ingredienser proppes i en blender, blendes og hældes derefter i drikkedunken – klar til at tage med på næste cykeltur. 

Det anbefales at man begynder at indtage elektrolytter under træning hvis man har et træningspas på over 1 time med intens træning – og skal præstere over længere tid.

Hvis man træner under 1 time, vil man kunne klare sig på blot vand, og det vil derfor ikke være nødvendigt med elektrolytter under turen.

Summary
Recipe Name
Sports drik med elektrolytter
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *